Nieuws vanuit het schepencollege•Papiercontainers•Naaldcontainers•Track & trace-systeem•Opleiding voor technische dienst•Fietspad Galgestraat en Koningsbaan•...Nieuws vanuit de gemeente•Distelbestrijding•Zomerschilderdagen•...

Nieuws vanuit het schepencollege

Papiercontainers
De huidige inzamelwijze van papier en karton kan bij hevige wind en regen aanleiding geven tot bijkomende overlast en zwerfvuil. Om dit probleem aan te pakken, stelt IOK Afvalbeheer voor om gebruik te maken van papiercontainers. 

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg heeft interesse om hier in de toekomt aan mee te werken, op voorwaarde dat dit geen meerkosten voor de inwoners oplevert en de inwoners op vrijwillige basis kunnen beslissen of ze een papiercontainer aanschaffen.

Naaldcontainers
Het gemeentebestuur gaat akkoord met het voorstel van IOK Afvalbeheer om naaldcontainers aan te bieden aan particulieren via het containerpark. Deze naaldcontainers dienen om gebruikte injectienaalden van bv. diabetici selectief in te zamelen. Later kunnen ze dan samen met ander kga (= klein gevaarlijk afval) verwerkt worden. Het gebruik van een aparte container draagt bij tot de veiligheid van zowel de particulier als de containerparkwachter.

De prijs van een naaldcontainer zal 2 euro bedragen. Bij aflevering van een volle naaldcontainer op het containerpark krijgt de particulier een lege container mee naar huis.

Track & trace-systeem
Het college stelt een firma aan voor het leveren van een track & trace-systeem voor de gemeentelijke technische dienst. Met een track & trace-systeem (of autovolgsysteem) kunnen mobiele medewerkers te allen tijde gelokaliseerd worden. Ook de afgelegde routes, kilometerstand, snelheid en richting van het voertuig kunnen in real time gevolgd worden. De opdracht wordt toegewezen aan de meest voordelige regelmatige bieder voor de prijs van 23.435,28 euro incl. btw.

Opleiding voor technische dienst
CBE Open school biedt een opleiding aan die bijzonder interessant is voor de medewerkers van de technische dienst. De opleiding gaat over het opfrissen van de verkeersregels, het kennen en toepassen van het arbeidsreglement en het correct handelen bij kleine werkongevallen (EHBO). 
Het college gaat akkoord met het organiseren van deze opleiding voor alle arbeiders en ploegbazen van de technische dienst.

Fietspad Galgestraat en Koningsbaan
Het college keurt de ontwerpplannen goed voor de aanleg van een fietspad in Galgestraat en Koningsbaan, in samenwerking met de gemeente Putte. Dit fietspad is ruim 2 km lang.

Grondafvoer Broekmansstraat
De opdracht ‘Gronddepot Broekmansstraat: zeven en afvoeren van grond’ wordt gegund aan de laagste regelmatige bieder, voor een bedrag van 566.000 euro incl. btw. De uitvoering moet gebeuren volgens de lastvoorwaarden van het bijzonder bestek.

Nieuws vanuit de gemeente

Distelbestrijding
Als eigenaar, huurder of gebruiker van een stuk grond moet je de bloei, zaadvorming en uitzaaiing van de vier schadelijke distels bestrijden. Dit doe je best voor juli. Meer weten?

zomerschilderdagenZomerschilderdagen
De zomerschilderdagen van Lier en het Pallieterland zijn dit jaar aan de 15de editie toe. Elke dinsdag in juli en augustus van 10 tot 17 uur kan je verschillende kunstenaars aan het werk zien. Je kan natuurlijk ook zelf deelnemen! Meer weten?

Inrichtingsplan Vallei van de Grote Nete
Waterwegen en Zeekanaal en het Agentschap voor Natuur en Bos organiseren drie infomarkten om het inrichtingsplan toe te lichten. Op 25 juni kan je hiervoor terecht in de parochiezaal van Itegem. Meer weten?